Élelmiszertárolás avagy a műanyagok számozása

Élelmiszereink tárolására több módszer is létezik, de a legkézenfekvőbb és leggyakrabban alkalmazott csomagolási illetve tárolási mód természetesen még mindig a műanyag. Érdemes azonban átgondolni, hogy a fogyasztásra szánt termékeket pontosan milyen műanyagban vásároljuk vagy tároljuk.
 
 

8 tipp a zöldebb ünnepért

A karácsony sokunk számára a legnagyobb ünnepek között szerepel, viszont bolygónknak az ünnepi időszak inkább a túlfogyasztásról szól. Ezekben a napokban sokkal több energiát használunk, sokkal több élelmiszert fogyasztunk el feleslegesen és sokkal több kerül a kukába is. Némi odafigyeléssel viszont a karácsony is lehet zöld ünnep.

 

Egy hét a hordozás körül - indul a Nemzetközi Babahordozó Hét

Kisbabáról gondoskodni egy kihívásokkal és olykor könnyes pillanatokkal tűzdelt időszak életünkben, mely azonban sokkal hamarabb tűnik tova mint hinnénk. Néhány szempillantás alatt falatnyi kisbabánkból totyogós apróság, kis óvodás, dacos tinédzser, majd saját szárnyát próbálgató felnőtt lesz. És a puha bőrű pici babánkról való gondoskodás emléke megszépülve bújik meg legszebb emlékeink között.

10 tipp a teafaolaj felhasználására

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is ez az Ausztráliából származó, sokoldalúan felhasználható illóolaj, melyet a teafa (Melaleuca alternifolia) leveleiből nyernek ki. Az ottani őslakosok gyógyhatását régóta ismerték és alkalmazták, így napjainkra már gyógyszerként tartják számon hazájában.

Oldalak

Feliratkozás  csatornájára